ETAPA FINALĂ A CONCURSULUI NAŢIONAL DE BUSINESS PLANURI PENTRU TINERI, ediţia a X-a

data de 12 iunie 2014, ora 10.00,  la LeoGrand Hotel and Convention Center, et 2 sala Begonia, str. Mitropolit Varlaam 77, Chişinău 

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali,  a organizat în perioada februarie – iunie 2014 ediţia a X-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2014).
Scopul acestui concurs este de a promova ideile  tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică  a țării noastre. Concursul Național de Business Planuri este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă intre 18-35 de ani care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Concursul este organizat anual, începând cu anul 2004, bucurându-se de mare succes în rândul tinerilor cu inițiativă antreprenorială.

Etapa finală a acestui concurs este GALA IDEILOR DE AFACERI, unde sunt anunțate rezultatele și premiați finaliștii concursului. 25 de afaceri prezentate de către tineri vor obţine susţinere financiară pentru dezvoltarea afacerii și vor primi cadouri din partea partenerilor concursului.
Sumele care vor fi oferite câștigătorilor sunt cuprinse între 60 000.00 lei - 150 000.00 lei. Susţinerea financiară, în mare parte, este oferită de către Fundația ARGIDIUS, care al treilea an consecutiv oferă acest suport pentru antreprenorii începători din Republica Moldova. Vor fi oferite și premii speciale de către Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri .

La această ediție s-au înregistrat 1392 de tineri cu idei de afaceri, dintre care 298  au fost invitați pentru  interviu. Din cei prezenți la interviu au fost selectate 100 de persoane care au avut acces la instruire on-line  începînd din  luna aprilie - nelimitat. Participanţii  au avut posibilitatea să adreseze întrebări şi să primească răspunsuri prin intermediul sistemei de învăţămînt la distanţă. Susținuți de către formatori și o echipă de mentori - oameni de afaceri și profesioniști din domenii diferite, participanții au ajuns la finală, prezentând planul de afaceri, conform cerințelor concursului.

Planurile de afaceri prezentate au fost evaluate de către 2 echipe de juriu independent  (prezentarea orala și evaluarea planului scris ) și doar  25 de afaceri vor obține susținere financiară, în valoare totală de 1 750  000 lei. Peste 500 mii din această sumă sunt banii reveniți de la finaliștii din CBP 2013, care au reușit să inițieze și să dezvolte afacerea proprie.
Aurelia Braguța, președinte ANTiM – anul acesta este ediția a X jubiliară si la această ediție am decis să creștem numărul de persoane care vor beneficia de resurse financiare pentru afaceri. Considerăm că acest Concurs este o oportunitate pentru tinerii antreprenori de a accesa o parte din resurse de care au nevoie pentru a afacerea lor. Totodata ei mai beneficiaza de sustinerea unui gruo de mentori si consultanță pe durata unui an de activitate post concurs.

Eugeniu Josan, membru al Comitetului de Conducere BC „Moldova Agroindbank” SA: „Modova Agroindbank  este cel mai vechi partener al acestui concurs, sprijinindu-l  atît financiar, cît şi în calitate de mentor. Specialiştii noştri îi călăuzesc pe participanţi pe tot parcursul proiectului, oferind  tinerilor întreprinzători  oportunitatea de instruire în domenii, precum marketing, etica în afaceri, banking, aspecte legale de derulare a afacerilor, etc. Prin susţinerea şi implicarea în proiecte dedicate tinerilor cu aptitudini antreprenoriale, Moldova Agroindbank le încurajează spiritul de businessman, le oferă suport pentru realizarea ideilor de afaceri. Scopul nostru este de a  contribui la crearea de noi locuri de muncă pentru ca tinerii să-şi găsească rostul în ţară, să-şi creeze familii, să-şi crească bunăstarea, să contribuie la dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova”.  

La Gala Ideilor de Afaceri, sunt  prezentate  istorii de succes ale tinerilor antreprenori, care au dezvoltat afaceri pe piața națională, creându-le un nume recunoscut de către toți si care le sugerează celor la inceput de cale ce trebuie sa ocoleasca pentru a reduce din problemele cu care se confruntă.

Partenerii proiectului
Sponsori: BC „Moldova Agroindbank” SA,  Academia de Studii Economice din Moldova, ODIMM, Asociația Busenisului European,  Ministerul Tineretului și Sportului, Japan Tabaco International.
Partenerii Media: "KissFM", "Avtoradio", TRM, "Экономическое обозрение", ziarul  Timpul, Internet:  „Simpals”, Learning.md

Istoria concursurilor de business planuri este foarte bogată, fiind o formă recunoscută de stimulare a noilor afaceri în ţările dezvoltate. Din anul 1980, concursurile de business planuri se bucură de o răspândire din ce în ce mai activă, organizate de instituţii guvernamentale, marile corporaţii, cât şi de marile centre universitare din Wharton, Yale, Harvard, Stanford, Massachusetts, Ivey, Oxford, Cambridge
Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) este o asociaţie obştească, ce activează din anul 1997. ANTiM are drept scop susţinerea si dezvoltarea spiritului managerial al tinerilor din Republica Moldova. Proiectele ANTiM sunt orientate spre stimularea iniţiativei tinerilor în autoangajare şi autorealizare, creării propriilor întreprinderi, stimulării creativităţii tinerilor,  astfel contribuind la dezvoltarea mediului economic local.

Vezi cîștigătorii și punctajele primite

Zona Participanţi

(Înregistrarea a luat sfîrșit 20.03.2016 18:00!)
Întrare în cont
Instruire CBP

*Opțiunea este valabilă pentru participanții care au trecut în etapa de instruire!
Organizatori

Resurse utile


Kiss FM Learning.md Portalul instruirii la distanță în Moldova Prognoza meteo în Chisinau pentru 10 zile Ministerul Tineretului și Sportului Unimedia.md Timpul
©CBP 2016  All rights reserved by ANTIM